ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptajajka 2 sztukcukier 100 gramówesencja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowychmleko 1 szklanekmasło stopione 125 gramówmorele pokrojone w plasterki 4 sztukcukier puder 4 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Mikserem ubić jajka z cukrem, esencją, mlekiem i masłem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Udekorować plasterkami moreli i posypać cukrem pudrem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć cukrem pudrem i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30mniamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: