Wykonanie
Czas świąteczny, to czas spokoju, spotkań rodzinnych i odpoczynku. Ja także troszkę oddechu już złapałam po całodziennych przygotowaniach i porządkach, więc
mogę dodać kolejny post. A, że czasu zawsze mi brakuje to dziś mam go aż nad to :)Polecam Wam pyszną
sałatkę gyros, którą to większość zna lub jadła. Ja osobiście także ją już
jadłam nie raz, ale jeszcze nie robiłam, więc
pora ku temu najwyższa :)

Składniki:1 podwójna
pierś z kurczaka3
czerwone cebule1 puszka
kukurydzy konserwowej4-5
ogórków konserwowych1 puszka
czerwonej fasoli konserwowej1/2 główki
kapusty pekińskiejprzyprawa GyrosolejSos:
majonezmusztardaketchupWykonanie:
Pierś z kurczaka kroję w kostkę,posypuję
przyprawą Gyros i odstawiam na ok 30 min do lodówki. Wrzucam na rozgrzany
olej i podsmażam na złoto. Osączam na ręczniku papierowym i studzę. Na spód salaterki kładę usmażone
mięso, na
mięso daję pokrojoną w kostkę
czerwoną cebulę, na
cebulę daję osączoną
kukurydzę. Na
kukurydzy układam pokrojone w kostkę
ogórki konserwowe, a na
ogórki daję osączoną
fasolkę czerwoną.
Kapustę szatkuję i układam na wierchu sałatki.Składniki sosu mieszam, doprawiam
solą i
pieprzem i polewam
sałatkę. Można ją zostawić w takiej postaci, jak również można wymieszać wszystko razem.

SMACZNEGO!