Wykonanie

Dziś
sałatka idealna na letnie upały, podczas których nie mamy ochoty na ciężkie dania. Znakomicie nadaje się jako lunchbox, a jej przyrządzenie zajmuje dosłownie chwilę. Jeśli chodzi o składniki, to dodajemy je w takich proporcjach, w jakich chcemy, wszystko zależy od smaku. Ja dodałam w takich:ugotowany
kalafior4
pomidory4
jajka na twardo5 ugotowanych
ziemniaków5
kiszonych ogórkówpęczek
koperku300 ml
śmietany100 ml
jogurtu naturalnego3 duże łyżki
majonezuprzyprawyŚmietanę,
majonez i
jogurt mieszamy razem w misce i przyprawiamy
solą i
pieprzem. Pozostałe składniki układamy (w dowolnej kolejności) warstwami w dużej misce.
Kalafior,
jajko,
koperek,
ziemniak,
pomidor,
ogórek, sos i tak w kółko aż do skończenia się składników. Ostatnią warstwę oblewamy obficie sosem i dekorujemy
koperkiem. Smacznego!
