ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegobarszcz czerwony w proszku 1 sztukśliwki suszone 3 sztukgrzyby suszone 18 sztukmąka 1 szklanekjajko 1 sztukwoda 5 łyżek stołowychsól według uznaniażółtko 1 sztukcebula 1 sztukbułka tarta 1 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Wykonanie barszczu: śliwki gotować w jednej szklance wody 15 minut. Namoczone 3 grzyby w szklance wody, gotować 30 minut w tej samej wodzie. Barszcz rozpuścić w 5 szklankach wrzącej wody. Dodać grzyby i śliwki razem z wywarem, w którym się gotowały.Wykonanie uszek: posiekaną drobno cebulę podsmażyć na maśle. Ugotowane grzyby drobno pokroić, dodać tartą bułkę,cebulę i żółtko. Doprawić solą i pieprzem.Z mąki, jajka, szczypty soli i wody zagnieść ciasto, rozwałkować, pokroić na kwadraty. Na każdym położyć nadzienie, złożyć po przekątnej i zlepić brzegi. Uszka wrzucać do osolonej, wrzącej wody i wyjmować, gdy wypłyną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: