ßßß Cookit - przepis na Grillowana karkówka z boczkiem i warzywami

Grillowana karkówka z boczkiem i warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotlety z karkówki 8 sztuk
boczek wędzony 16 plastry
warzywa dowolne według uznania
pieprz biały 0,5 łyżek deserowych
pieprz czarny 0,5 łyżek deserowych
czosnek sproszkowany 2 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
musztarda 2 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
Wykonanie:
Marynata: pół szklanki oleju wymieszać z solą, pieprzami, czosnkiem, tymiankiem oraz musztardą.
Marynatą posmarować kotlety i odstawić na 2 godziny do lodówki.
Na każdy kawałek mięsa położyć po 2 plasterki boczku i przypiąć wykałaczką. Grillować 30 minut , przewracając mięso co kilka minut.
Na tacce posmarowanej olejem ułożyć kawałki warzyw (papryka, pomidory, cukinia) i grillować kilka minut. Gotowe warzywa nadziać na 8 wykałaczek i powbijać szaszłyczki w upieczone kotlety z boczkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11846/Grillowana-karkowka-z-boczkiem-i-warzywami