ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotlety z karkówki 8 sztukboczek wędzony 16 plastrywarzywa dowolne według uznaniapieprz biały 0,5 łyżek deserowychpieprz czarny 0,5 łyżek deserowychczosnek sproszkowany 2 łyżek deserowychtymianek 0,5 łyżek deserowychmusztarda 2 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowycholej według uznaniaWykonanie:Marynata: pół szklanki oleju wymieszać z solą, pieprzami, czosnkiem, tymiankiem oraz musztardą.Marynatą posmarować kotlety i odstawić na 2 godziny do lodówki.Na każdy kawałek mięsa położyć po 2 plasterki boczku i przypiąć wykałaczką. Grillować 30 minut , przewracając mięso co kilka minut.Na tacce posmarowanej olejem ułożyć kawałki warzyw (papryka, pomidory, cukinia) i grillować kilka minut. Gotowe warzywa nadziać na 8 wykałaczek i powbijać szaszłyczki w upieczone kotlety z boczkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: