Składniki:250 g mielonego mięsa z kurczaka410 g pomidorów z puszki bez skórki1 średnia czerwona cebula, drobno posiekana2 ząbki czosnku, rozgniecione1 łyżeczka chili w proszku1 łyżeczka cukru pudru12 placków tacocebuladymka1/2 szklanki startego sera1 łyżka oliwy z oliwekPiekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 C. Rozgrzewamy olej na patelni na średnim ogniu. Dodajemy cebulę i czosnek. Podsmażamy przez 3 do 4 minut, do miękkości. Zwiększyć ogień i dodajemy mielone mięso. Smażymy, mieszając drewnianą łyżką, aby rozbić mięso, przez 5 do 6 minut, aż zbrązowieje.Następnie dodajemy pomidory z puszki, chili w proszku i cukier. Doprowadzamy całość do wrzenia. Zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy przez 10 minut lub do momentu aż nadzienie zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy starty ser.Muszle taco podgrzewamy w piekarniku lub mikrofali aż zbrązowieją. Łyżka nakładamy mięso do muszli. Posypujemy posiekaną dymką, cebulką i szczypiorkiem.