Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegoprawdziwek 50 dekagramówtłuszcz 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 10 dekagramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
mleko 0.7 szklanek
pieprz według uznania
przyprawa do zup według uznania
sól według uznania
jajko 4 sztukWykonanie:
Grzyby oczyścić, poszatkować i przesmażyć ná części tłuszczu razem z drobno pokrajaną
cebulą: Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i
mąki, rozprowadzić
mlekiem, zagotować.
Grzyby z
cebulą zemleć w maszynce, dodać do przestudzonego ciasta, wbić po jednym
żółtku, przyprawić do smaku, wsypać trochę
tartej bułki. Następnie ubić pianę z
białek, lekko wymieszać z całością i włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej
tartą bułką formy. Dalej postępować jak podano w przepisie:
Budyń z
makaronu domowego.Potrawy z
GrzybówPotrawy z JajKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-12 z
grzybów wszystko ale nie
budyń :/Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Jadałem lepsze budynie.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: