ßßß Cookit - przepis na Budyń z grzybów

Budyń z grzybów

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 6
Składnik
Logo Ilość Czego
prawdziwek 50 dekagramów
tłuszcz 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 10 dekagramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
mleko 0.7 szklanek
pieprz według uznania
przyprawa do zup według uznania
sól według uznania
jajko 4 sztuk
Wykonanie:
Grzyby oczyścić, poszatkować i przesmażyć ná części tłuszczu razem z drobno pokrajaną cebulą: Sporządzić zasmażkę z tłuszczu i mąki, rozprowadzić mlekiem, zagotować. Grzyby z cebulą zemleć w maszynce, dodać do przestudzonego ciasta, wbić po jednym żółtku, przyprawić do smaku, wsypać trochę tartej bułki. Następnie ubić pianę z białek, lekko wymieszać z całością i włożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy. Dalej postępować jak podano w przepisie: Budyń z makaronu domowego.
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Jaj
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-12 z grzybów wszystko ale nie budyń :/
Autor: pawlo1404
Data: 2008-12-12
Jadałem lepsze budynie.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1237/Budyn-z-grzybow