Wykonanie

Składniki:Ciasto kruche2 szklanki
mąki p szennej2
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 szklanki
cukru1
cukier waniliowy15 dag
masłakruszonka

7 dag
masła3-4 łyżki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru pudru3 łyżki
kakao1/2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMasa serowa3
jajka1 kg
sera mielonego lub 3 duże gęste
jogurty greckie1 szklanka
cukru drobnego
sok z cytryny1/2 szklanki gęstej
śmietany2-3 łyżki
mąki ziemniaczanej lub
budyń śmietankowy
Polewa budyniowa1
budyń waniliowy2 szklanki
mleka3 łyżki
cukru2
jajka10 dag
masła1 łyżeczka
mąki ziemniaczanej1/2 szklanki
śmietany 30%Wykonanie:Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i odstawić go do lodówki na 30 minut. Następnie wykleić
ciastem dno formy 28 x 40 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto w kilku miejscach nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanegopieca do 180 stopni C, piec 15 -20 minut.W
między czasie zagnieść kruszonkę, odstawić.
Ser utrzeć z
cukrem dodawać pozostałe składniki i miksować aż do uzyskaniagładkiej masy. Masa jest dość rzadka, odstawić.Na
mleku ugotować
budyń, ostudzić.
Masło utrzeć z
cukrem dodawać po 1
jajkucały czas ucierając , dodać
mąkę ziemniaczaną. Ucierając dodawać zimny
budyń.
Śmietanę ubić i połączyć z masą budyniową.Na podpieczone kruche ciasto wysypać kruszonkę
kakaową, na nią wylaćdelikatnie masę
serową, na wierzch masy serowej za pomocą łyżki wyłożyć masębudyniową. Całość wstawić do piekarnika i piec 60-70 minut w temperaturze180 stopni C. Pozostawić do wystygnięcia.Wierzch można udekorować według własnego uznania
czekoladą ,
bitą śmietaną,wiórkami kokosowymi.
