ßßß
Składniki:ząbek czosnku,cebula,150 g boczniaków,cukinia,czerwona papryka,4 kiełbaski (u mnie rozmrażały się na patelni),olej do smażenia,700 g ugotowanych wcześniej ziemniaków (np. z poprzedniego dnia),rzeżucha,Kiełbasa z smażona z boczniakami:1. Obierz i pokrój drobno czosnek . Obierz i posiekaj cebulę . Oczyść boczniaki i porwij w długie paski.
2. Umyj i pokrój cukinię w duże kawałki . Paprykę umyj, przekrój na pół długości, usuń nasiona i pokrój paprykę w paski. Pokrój kiełbasę w plasterki .
3. Rozgrzej trochę oleju na dużej patelni i smaż plastry kiełbasy około 3 minut . Dodaj czosnek,boczniaki, cebulę, paprykę i cukinię smaż do miękkości .
4. Dopraw do smaku odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem .Rzeżucha - ziemniaki:1. Rozgrzej trochę oleju na dużej patelni i smaż ziemniaki aż zrobią sie rumiane .
Dodaj masło i dopraw odrobiną soli i pieprzu. Pokrój rzeżuchę i wymieszaj z ziemniakami .2. Podziel kiełbaski ze smażonymi boczniakami i ziemniakami oraz rzeżuchą między 4 talerze.Smacznego.