Wykonanie
Czasem z braku czasu powstają szybkie i smaczne dania, na szybko wyjęłam z zamrażalnika
kiełbasę i zaczęłam przygotowywać obiad...zobaczcie co mi wyszło :) zapraszam.

Składniki:
ząbek
czosnku,
cebula,
150 g boczniaków,
cukinia,
czerwona papryka,
4
kiełbaski (u mnie rozmrażały się na patelni),
olej do smażenia,
700 g ugotowanych wcześniej
ziemniaków (np. z poprzedniego dnia),
rzeżucha,
Kiełbasa z smażona z boczniakami:
1. Obierz i pokrój drobno
czosnek . Obierz i posiekaj
cebulę . Oczyść boczniaki i porwij w długie paski.

2. Umyj i pokrój
cukinię w duże kawałki .
Paprykę umyj, przekrój na pół długości, usuń nasiona i pokrój
paprykę w paski. Pokrój
kiełbasę w plasterki .

3. Rozgrzej trochę
oleju na dużej patelni i smaż plastry
kiełbasy około 3 minut . Dodaj
czosnek,boczniaki,
cebulę,
paprykę i
cukinię smaż do miękkości .

4. Dopraw do smaku odrobiną
soli i świeżo zmielonym
pieprzem .
Rzeżucha -
ziemniaki:
1. Rozgrzej trochę
oleju na dużej patelni i smaż
ziemniaki aż zrobią sie rumiane .

Dodaj
masło i dopraw odrobiną
soli i
pieprzu. Pokrój
rzeżuchę i wymieszaj z
ziemniakami .
2. Podziel
kiełbaski ze smażonymi boczniakami i
ziemniakami oraz
rzeżuchą między 4 talerze.
Smacznego.