ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa z boczniakami, rzeżuchą i smażonymi ziemniakami.

Kiełbasa z boczniakami, rzeżuchą i smażonymi ziemniakami.

nazwa

Wykonanie

Czasem z braku czasu powstają szybkie i smaczne dania, na szybko wyjęłam z zamrażalnika kiełbasę i zaczęłam przygotowywać obiad...zobaczcie co mi wyszło :) zapraszam.
Składniki:
ząbek czosnku,
cebula,
150 g boczniaków,
cukinia,
czerwona papryka,
4 kiełbaski (u mnie rozmrażały się na patelni),
olej do smażenia,
700 g ugotowanych wcześniej ziemniaków (np. z poprzedniego dnia),
rzeżucha,
Kiełbasa z smażona z boczniakami:
1. Obierz i pokrój drobno czosnek . Obierz i posiekaj cebulę . Oczyść boczniaki i porwij w długie paski.
2. Umyj i pokrój cukinię w duże kawałki . Paprykę umyj, przekrój na pół długości, usuń nasiona i pokrój paprykę w paski. Pokrój kiełbasę w plasterki .
3. Rozgrzej trochę oleju na dużej patelni i smaż plastry kiełbasy około 3 minut . Dodaj czosnek,boczniaki, cebulę, paprykę i cukinię smaż do miękkości .
4. Dopraw do smaku odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem .
Rzeżucha - ziemniaki:
1. Rozgrzej trochę oleju na dużej patelni i smaż ziemniaki aż zrobią sie rumiane .
Dodaj masło i dopraw odrobiną soli i pieprzu. Pokrój rzeżuchę i wymieszaj z ziemniakami .
2. Podziel kiełbaski ze smażonymi boczniakami i ziemniakami oraz rzeżuchą między 4 talerze.
Smacznego.
Źródło:http://kulinarnyzakatekao12.blogspot.com/2013/05/kiebasa-z-boczniakami-rzezucha-i.html