Wykonanie
![](/Data/Images/kucharzenieipieczenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_soneczna-tarta-brzoskwiniowa/l/897684253.jpg)
![](/Data/Images/kucharzenieipieczenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_soneczna-tarta-brzoskwiniowa/l/781142996.jpg)
W kolejnej odsłonie "
Wino do posiłku":do której idealnie pasuje francuskie
różowe wino Celebro ."
Różowe wino Celebro słynie ze swej delikatności.Jest jak muśnięcie wiatru, przynoszącego zapach śródziemnomorskiej plaży.Obiecuje chwile odpoczynku, spokoju i harmonii.Orzeźwiający, soczyście
owocowy aromat podkreśla smak
lodów ciast i deserów."
![](/Data/Images/kucharzenieipieczenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_soneczna-tarta-brzoskwiniowa/l/-342808732.jpg)
Składniki:Ciasto:200 g
mąki100 g
masła2
żółtka2-3 łyżki kwaśnej
śmietany 12%70 g
cukru pudruMasa waniliowa:200 ml
mleka2
żółtka60 g
cukru1 op.
cukru waniliowego2 łyżeczki
mąki pszennejszczypta
soliMąkę przesiewamy przez sito.
Masło kroimy w kostkę i dodajemy do
mąki wraz z
cukrem pudrem,
żółtkami i
śmietaną. Wszystkie składniki szybko zagniatamy do momentu połączenia składników. Ciasto zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. Po schłodzeniu ciasto wykładamy na formę do tarty (ok. 26 cm), nakłuwamy widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy
grochem,
fasolą lub obciążnikami do pieczenia. Pieczemy w 180 st.C przez 20 min. Następnie zdejmujemy papier z obciążnikiem i pieczemy kolejne 5 minut.Składniki na masę
waniliową roztrzepać ze sobą. Na dno podpieczonej tarty wylewamy trochę masy waniliowej, na niej układamy połówki umytych
brzoskwiń pokrojonych w plastry, a następnie dodajemy resztę masy waniliowej. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25-30 min. w 160 st.C. Gotową tartę posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego!
![](/Data/Images/kucharzenieipieczenie.blogspot.com\2013_slash_08_slash_soneczna-tarta-brzoskwiniowa/l/-351500854.jpg)
.Patronem akcji "
Wino do posiłku" jest Celebro .Zapraszamy również na Facebook: Klub Celebro .