ßßß
Magiczne ciasto zawdzięcza swoją nazwę, dzięki temu, co się z nim dzieje podczas pieczenia. A mianowicie z ciasta oddzielają się warstwy...którymi są, budyń i lekki biszkopt.Ciasto jest przepyszne, lekkie, z budyniową masą.Wprost rozpływa się w ustach.Szybkie i idealne na niedzielny deser.Składniki:5 jajek180 g cukrucukier waniliowy180 g margaryny100 g czekolady ( zamiast czekolady można dodać 50 g kakao)1 łyżeczka kakao100 g posiekanych orzechów0,5 l mleka6 łyżek mąki pszennejBiałka oddzielić od żółtek. Margarynę rozpuścić z czekoladą i kakao. Odstawić do ostudzenia. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Żółtka utrzepać z cukrem i cukrem waniliowym, ciągle miksując dodawać mleko, roztopioną margarynę z czekoladą, mąkę i orzechy. Delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 20x20 lub wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Piec ok godziny w 170 st.C do momentu kiedy ciasto nie będzie się trzęsło przy poruszeniu blaszką. Ostudzić i posypać cukrem waniliowym. Schłodzić w lodówce.Smacznego!* nie przestraszcie się, że ciasto jest bardzo rzadkie - takie powinno być :) dlatego też, najlepiej piec je w szczelnej formie, aby nie wypłynęło.** na dużą blachę należy podwoić ilość składników.