ßßß
Cookit - przepis na tatar z tuńczyka
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
tatar z tuńczyka
Składniki
Tuńczyk świeży
Awokado
Grzyby marynowane
Ogórek kiszony
Cebula
Dymka
Chili
Sos sojowy
Pieprz
Cytryna
Musztarda
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Już wielokrotnie
pisałam
, że tatar to jedna z moich ulubionych przekąsek. Bez znaczenia czy chodzi o tatara z
wołowiny
czy odkrytego niedawno tatara z
łososia
. Do kolejnych przysmaków
mogę
dodać tatara z
tuńczyka
, którego zaserwowałam na tegoroczne święta.
Składniki:300 g
świeżego tuńczyka
1
awokado
mały słoiczek
grzybków marynowanych
2 średnie
ogórki kiszone
cebula
dymka
pół
papryczki chili
2 łyżeczki
sosu sojowego
pieprz
sok z połowy
cytryny
2 łyżeczki
musztardy
dijonchlust
oliwy z oliwek
Tuńczyka
siekam drobno i marynuję w
soku z cytryny
,
sosie sojowym
,
oliwie
, musztardzie i
pieprzu
.
Grzybki
,
ogórki
i
dymkę
kroję w kosteczkę.
Awokado
pozbawiam skóry i pestki i również kroję w kosteczkę. Skrapiam
sokiem z cytryny
aby nie ściemniało. Na półmisku układam warstwę
tuńczyka
. Na to warstwa
ogórka
,
grzybków
i
dymki
. Warstwa z
awokado
i znów warstwa
tuńczyka
. Całość posypuję posiekaną
papryczką chili
. Z podanych składników wychodzą 4 porcje.
Źródło:
http://mycatcooks.blogspot.com/2014/12/tatar-z-tunczyka.html
Przepisy powiązane
Dressing z awokado / Avocado dressing
Dressing z awokado / Avocado dressing
Dressing z awokado / Avocado dressing
Dressing z awokado / Avocado dressing
Dressing z awokado / Avocado dressing
Składniki powiązane (0)