Wykonanie
"Live long and eat muffins."InternetZraziłam się kiedyś do wszelkiej
maści kupnych muffinów, zawsze było za dużo ciasta, za mało wkładu. Wiadomo - ekonomia. Tym razem postanowiłam upiec je sama, ale w wersji wytrawnej. I to był strzał w dziesiątkę - pozbyłam się "muffinowstrętu":)
Przepis
Asieji - dziękuję:)Składniki:1,5 szklanki
mąki2
jajka1/2 szklanki
oliwyŁyżeczka
proszku do pieczenia1/4 szklanki
mlekaSzczypta
sodyKilkanaście
pomidorków koktajlowychKilkanaście
oliwekSer żółtyPrzyprawy (
bazylia,
pieprz,
zioła prowansalskie)Łączymy oddzielnie suche składniki (
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę) oraz mokre (
jajka,
oliwę,
mleko). Do mokrych dodajemy pokrojone
oliwki,
ser oraz
pomidorki (kilka zostawiamy do dekoracji). Doprawiamy.Łączymy wszystkie składniki i przedkładamy do foremek, dekorujemy
pomidorkami.Pieczemy 25 min. w 180 st.C.Smacznego!