ßßß
Składniki:Kilka ziemniaków - dokładnie tyle, aby pokrojone w plastry przykryły dno naczynia żaroodpornego3 pieczarkiPapryka50 dag mięsa mielonegoCebulaTarty ser żółty1/2 szkl. mlekaMargaryna do wysmarowania formy (u mnie oliwa z oliwek)Kilka łyżeczek groszku konserwowegoPrzyprawy (pieprz, sól, zioła prowansalskie, bazylia, rozmaryn, chilli, papryka, przyprawa do ziemniaków)Mięso przesmażamy z cebulą, doprawiamy.Ziemniaki kroimy w plastry, układamy je na dnie naczynia żaroodpornego, doprawiamy.Układamy na nich pokrojone pieczarki, paprykę oraz groszek.Na to wykładamy przesmażone mięso.Ser łączymy z mlekiem, dodajemy przyprawy i polewamy zapiekankę.Pieczemy 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C.Smacznego!