Wykonanie
Chodziła za mną już jakiś czas,
jadłam ją
wieki temu. Od czasu gdy miało to miejsce po raz ostatni widać wiele się zmieniło, bowiem wówczas jakoś za nią nie przepadałam, teraz ponownie ją odkryłam, o dziwo tym razem bardzo mi zasmakowała.Swoją
drogą na Waszych blogach widać już przygotowania do świąt, ja tymczasem wyczuwam atmosferę świąteczną bardziej przez witryny sklepowe, aniżeli "od kuchni". W dalszym ciągu nie zabrałam się za pieczenie pierniczków, nie wspomnę już o tworzeniu listy świątecznych dań.
Kurczę ostatnio totalnie brak mi czasu na wszystko co nie jest związane ze studiami.Składniki250 g
makaronu orzo (w kształcie
ryżu)0,5
czerwonej paprykipuszka
groszku30 dag
żółtego sera30 dag
kiełbasy szynkowej4
ogórki konserwowe1 lub 2 łyżki
majonezusólpieprzSposób
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Ogórki,
ser,
paprykę oraz
szynkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy odcedzony
groszek konserwowy oraz
majonez, wszystko razem mieszamy. Na koniec
sałatkę przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.