Wykonanie
Witam Kochani!Po długiej przerwie, za namową przyjaciół, wracam do prowadzenia bloga :) Ciągle mam głód doznań kulinarnych i generalnie ciągle czuję głód ... Mam nadzieję, że czytając moje przepisy poczujecie to co ja.Na pierwszy ogień idzie surówka z
czerwonej kapustki. Trochę inna niż mi znane, ale równie smaczna i nie wymagająca wiele zachodu. Pasuje do
mięs, ryb, hot - dogów, hamburgerów.

Składniki:Pół główki
czerwonej kapusty1
pomidor1
papryka żółta1
czerwona cebulapół pęczka
szczypiorkupół pęczka
natki pietruszkisólpieprz3 łyżki
oliwy lub
olejuPrzygotowanie:
Kapustę poszatkować, zasolić i odstawić aby zmiękła. Jeśli puści dużo
wody, to należy
wodę odlać.
Pomidory,
paprykę i
cebulę pokroić w kosteczkę.
Szczypiorek i
pietruszkę poszatkować drobno. Wszystko wymieszać z
olejem i
pieprzem. Surówka jest najlepsza po odstaniu.Smacznego !P.S.Jeszcze raz zapraszam do podglądania moich przepisów, komentowania, like'owania itp. Chętnie udzielę dodatkowych informacji na temat zamieszczanych przepisów.

