Wykonanie
SKŁADNIKI:0,5 paczki
makaronu spaghetti (może być inny)1 paczka
szpinaku rozdrobnionego mrożonego1 pojedyncza
pierś z kurczaka0,5 paczki
sera typu
feta1
cebulka2 ząbki
czosnkugarść
słonecznikaoliwasól,
pieprzWYKONANIE:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy,
pieprzymy i na niewielkiej ilości
oliwy podsmażamy na jasnozłoty kolor. Usmażoną pierś wykładamy do miseczki.
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy na patelnię z odrobiną
oliwy. Gdy
cebulka się zeszkli dodajemy
szpinak i co jakiś czas mieszając, czekamy aż zmięknie i odparuje nadmiar
wody.W tym czasie możemy ugotować
makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Do
szpinaku dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę, wrzucamy usmażonego
kurczaka, wkruszamy połowę z przygotowanej
fety, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. (Pamiętajmy, że
feta jest słona.)Ugotowany i tylko lekko odcedzony
makaron wrzucamy do
szpinaku i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy na dużych talerzach, jeszcze raz na wierz krusząc
fetę i posypując wszystko
słonecznikiem.SMACZNEGO!