Przepis na tradycyjną świąteczną rybę po grecku :) Zdecydowanie jeden z moich wigilijnych faworytów :)ok. 600g (4 nieduże filety) ulubionej ryby4 duże marchewki2 cebule1 pietruszkakawałek selera3 łyżki koncentratu pomidorowego1 łyżka ketchupusól, pieprz, papryka mielonamąkaszklanka wodyRybę umyć i osuszyć. Pokroić na małe kawałki i natrzeć sokiem z cytryny, solą i pieprzem.Panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tartce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w półtalarki.Do garnka wlać szklankę wody i dodać warzywa. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając a w razie potrzeby dolewając trochę wody, można też dodać trochę oleju.Gdy warzywa zmiękną dodać koncentrat pomidorowy, ketchup oraz przyprawy.Całość dokładnie wymieszać.Na półmisek wyłożyć porcję farszu warzywnego a to ułożyć warstwę ryby i przykryć całość farszem warzywnym.