Dodaje dziś przepis na serniczek ale w wersji nie tradycyjnej z serem a z jogurtem :) pomysł podsunięty kiedyś przez znajomą i od tamtej pory całkowicie zastąpił sernik z sera mielonego tym bo smaku nawet lepszy i delikatniejszy niż tradycyjna wersja :)Sernik bez seraCiasto2 szklanki mąki3/4 szklanki cukru3 żółtka1 opakowanie cukru wanilinowego2 łyżeczki proszku200 g margarynyMąkę przesiać przez sito dodać proszek do pieczenia, cukier, żółtka i masło i energicznie zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe owinąć folia i odłożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wyłożyć do wysmarowanej i wyłożonej papierem formy. Ciasto nakłuć widelcem. Podpiec ok. 15 min na dole piekarnika .Ser2 duże jogurty typu greckiego1 szklanka cukru5 jajek3 budynie waniliowe0,5 szklanki oleju1 opakowanie cukru wanilinowegoŻółtka oddzielić od białek a następnie utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać olej, jogurty i budynie w proszku.Całość dokładnie wymieszać.Białka ubić na pianę i delikatnie połączyć z masą "serową". Całość wyłożyć na kruchy spód.Piec ok. 50 min w temperaturze 200 stopni.Kruchy spód można zastąpić biszkoptami lub herbatnikami.