Wykonanie
Mł oda
kapusta z cyklu- "jak u babci" już od dawna za mną chodziła, ale na stancji warunki do robienia takich rzeczy bardzo ograniczone ale za to teraz w domu
mogę bez przeszkód realizować pomysły :) Przepis odrobinę inny niż ten babci bo w
sumie kurczak jest niemalże jedynym
mięsem które jadam dlatego zrezygnowałam z tłustego
mięsa na rzecz
kurczaka.

1 główka
młodej kapustypęczek
koperku3 skrzydełka z
kurczaka1 duża
pierś z kurczaka3
marchewki2
cebulepietruszka2 łyżki
koncentratu pomidorowegoprzyprawy:
sól,
pieprz,odrobina
soku z cytryny,
majeranek,
kminek
Kapustę przekroić na 4 części, usunąć twardy środek a resztę drobno poszatkować (można użyć specjalnej przystawki do maszynki do
mielenia mięsa)Przygotować
wywar w dużym garnku. Wlać ok. 2 litry
wody, dodać skrzydełka,
cebule i
pietruszkę.
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,
marchewkę zetrzeć na tartce o dużych oczkach i także wrzucić do
wywaru.Gotować ok. 30 min, po tym czasie wyjąć skrzydełka.
Mięso ze skrzydełek oddzielić i wrzucić do
bulionu.

Do
bulionu wrzucić poszatkowaną
kapustę i
koperek pokrojony drobno.Gotować aż
kapusta zmięknie. Pod koniec gotowania dodać koncentrat, odrobinę
soku z cytryny i
przyprawy wedle uznania.