Wykonanie
Żółciutka jak słoneczko, bardzo rozgrzewającaa do tego banalnie prosta w przygotowaniu- dosłownie kilka minut :)

Składnikibulin- może być z
kostki rosołowej (ja zawsze gotuję własny skrzydełko z
kurczaka, które
potem można sobie zjeść :)
cebula,
marchewka,
por,
pietruszka)puszka
kukurydzycebula2
marchewki (najlepiej starte na tarce )
przyprawy-
kurkuma (podkreśli smak i kolor),
curry,
sól,
pieprz i inne ulubione u mnie zawsze idzie bardzo dużo różnych :)Przygotowanie jest banalnie proste :) gotujemy rosół, gdy się zagotuje dodajemy puszkę
kukurydzy i część soku w którym była
kukurydza.. Gotujemy ok 30 min po tym czasie wyjmujemy
cebulkę i
mięso jeśli sami robimy
wywar. Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką masę- oprawiamy do smaku :) ( Jeśli zupa jest zbyt rzadka na krem dodaje łyżkę
kaszy kukurydzianej. ) Podgrzewamy jeszcze przez chwilę gotowy krem .

Można podawać z różnymi dodatkami-
pietruszka,
koperek,
groszek ptysiowy lub grzanki- najlepszy sposób, który wykorzystuję dla pozbycia się czerstwego
pieczywakromki
chleba podsmażam na chrupiąco z dwóch stron na suchej patelni teflonowej,
potem kroję w kosteczkę i mam domowe grzanki jako dodatek do zup kremów :)