ßßß
Składnikibulin- może być z kostki rosołowej (ja zawsze gotuję własny skrzydełko z kurczaka, które potem można sobie zjeść :) cebula, marchewka,por, pietruszka)puszka kukurydzycebula2 marchewki (najlepiej starte na tarce )przyprawy- kurkuma (podkreśli smak i kolor), curry, sól, pieprz i inne ulubione u mnie zawsze idzie bardzo dużo różnych :)Przygotowanie jest banalnie proste :) gotujemy rosół, gdy się zagotuje dodajemy puszkę kukurydzy i część soku w którym była kukurydza.. Gotujemy ok 30 min po tym czasie wyjmujemy cebulkę i mięso jeśli sami robimy wywar. Za pomocą blendera miksujemy zupę na gładką masę- oprawiamy do smaku :) ( Jeśli zupa jest zbyt rzadka na krem dodaje łyżkę kaszy kukurydzianej. ) Podgrzewamy jeszcze przez chwilę gotowy krem .
Można podawać z różnymi dodatkami- pietruszka, koperek, groszek ptysiowy lub grzanki- najlepszy sposób, który wykorzystuję dla pozbycia się czerstwego pieczywakromki chleba podsmażam na chrupiąco z dwóch stron na suchej patelni teflonowej, potem kroję w kosteczkę i mam domowe grzanki jako dodatek do zup kremów :)