Wykonanie

Do wykonania babki potrzebujemy:

- 1,5 szklanki
cukru- 4
jajka- 2 , 5 szklanki m ą ki + 3 ł y ż ki m ą ki- 2 ł y ż eczki
proszku do pieczenia- szklanka
oleju- szklanka ciep ł ej
wody- 3 ł y ż ki
kakao-
kisiel malinowy,
truskawkowy albo wi ś niowymożna dodać jeszcze
olejek rumowy bądź
waniliowy jeśli ktoś lubi
jajka utrzeć z
cukrem na puszystą masę

dodać 1,5 szklanki
mąki połączonej z
proszkiem do pieczenia
doda ć
olej, wod ę i podzieli ć na trzy cz ęś ci (ka ż da w oddzielnej misce). Do jednej dodać 3 łyżki
mąki, do drugiej
kakao a trzeciej
kisiel
na blachę wylewać masy ciemną, jasną i na koniec różową (ja w pośpiechu wylałam najpierw jasną, ale ciemna jest cięższa i powinna być na dole)




piec 40 minut w temperaturze 180 stopni