ßßß
Przygotowanie:Mięso mielone smażymy z cebulą. Dodajemy sól, pieprz, przetarte pomidory, trochę wody. Dusimy na małym ogniu do czasu aż odparuje sos.W międzyczasie gotujemy makaron. Połowę odcedzonego makaronu układamy w brytfance, posypujemy startym serem i równomiernie rozkładamy podsmażone mięso.Na mięso rozkładamy resztę makaronu, znów posypujemy serem i polewamy roztopionym masłem.Robimy sos beszamelowy - masło rozgrzewamy, dodajemy mąkę i smażymy przez kilka minut. Ciągle mieszając dodajemy podgrzane masło. Sos musi uzyskać konsystencje gęstej śmietany. Na koniec dodajemy starty ser oraz sól. Odstawiamy garnek z ognia, wlewamy, ciągle mieszając rozkłócone jajka.Gotowy sos przekładamy do brytfanki z mięsem i makaronem, posypujemy serem.Pieczemy 30-40 min, do czasu aż sos beszamelowy nabierze koloru.