Wykonanie
Składniki dla 2 osób:
paprykacebula czerwonamała
cukiniaczosnek - 2 ząbki
masło - 2 łyżki
szparagi14-20
krewetekoliwa,
sól,
pieprz,
zioła prowansalskie2 kawałki
cytrynyPrzygotowanie:
Cebulę i
cukinię kroimy w grube plastry,
paprykę w prostokątne kawałki. Warzywa delikatnie mieszamy z łyżką
oliwy i łyżeczką
ziół prowansalskich. Na rozgrzanej patelni grillowej z niewielką ilością
oliwy grillujemy warzywa.
Szparagi gotujemy w parowarze przez 10 minut, aż
będa prawie miękkie.Na łyżce
masła smażymy
czosnek, dodajemy
krewetki i smażymy, aż podsmażą się, delikatnie skrapiamy
sokiem z cytryny, wyjmujemy je z patelni.Na tę samą patelnię wrzucamy na 2-3 minuty
szparagi dodając jeszcze łyżkę
masła, delikatnie przewracamy je na patelni, aby całe
szparagi otoczone były
masłem o smaku
czosnku i
krewetek, solimy,
pieprzymy.Smacznego :)
