ßßß Cookit - przepis na Grillowane warzywa, szparagi z krewetkami

Grillowane warzywa, szparagi z krewetkami

nazwa

Wykonanie

Składniki dla 2 osób:
papryka
cebula czerwona
mała cukinia
czosnek - 2 ząbki
masło - 2 łyżki
szparagi
14-20 krewetek
oliwa, sól, pieprz, zioła prowansalskie
2 kawałki cytryny
Przygotowanie:
Cebulę i cukinię kroimy w grube plastry, paprykę w prostokątne kawałki. Warzywa delikatnie mieszamy z łyżką oliwy i łyżeczką ziół prowansalskich. Na rozgrzanej patelni grillowej z niewielką ilością oliwy grillujemy warzywa.
Szparagi gotujemy w parowarze przez 10 minut, aż będa prawie miękkie.
Na łyżce masła smażymy czosnek, dodajemy krewetki i smażymy, aż podsmażą się, delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, wyjmujemy je z patelni.
Na tę samą patelnię wrzucamy na 2-3 minuty szparagi dodając jeszcze łyżkę masła, delikatnie przewracamy je na patelni, aby całe szparagi otoczone były masłem o smaku czosnku i krewetek, solimy, pieprzymy.
Smacznego :)
Źródło:http://tapasdecolores.blogspot.com/2013/09/grillowane-warzywa-szparagi-z-krewetkami.html