Wykonanie

zmora dzieciństwa, niechęć chodzenia do przedszkola, zielone coś:-wodniste, nieapetyczne, bez smakuNa szczęście, koszmar o złym
szpinaku się skończył i wrócił od do łask na dobre.Dlatego dziś mam dla was przepis, który wykonuje bardzo często i który jest dobrym rozwiązaniem dla miłośników
szpinaku,
makaronu, zapracowanych i leniwych.SKŁADNIKI:-paczka
makaronu penne-
mrożony szpinak(450 g)-szklanka
mleka-łyżka
masła-szklanka
jogurtu-
czosnek-
sól-
pieprz-
oliwa-
bazylia-mieszanka
kiełków(
fasola mung,
cieciorka,
soczewica)-
seler naciowyPRZYGOTOWANIE:
Szpinak powinien być lekko rozmrożony, następnie należy rozgrzać
masło na patelni i wrzucić na nie
szpinak, przykryć i od czasu do czasu mieszać. Gdy puści całą
wodę, dolać
mleko i poczekać aż wyparuje, doprawić, wcisnąć
czosnek i na sam koniec dodać
jogurt.Na łyżce
oliwy podsmażyć
kiełki i drobno pokrojony
seler naciowy.
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, po odcedzeniu przelać
oliwą.