ßßß
Przygotowanie:podzielić udka kurczaka na mniejsze części i zdjąć skórę. Podgrzać oliwę na patelni i dodać cebulę. Smażyć 2-3 min dodać czosnek, imbir i chili. Pomieszać wszystko i smażyć 2-3 min, aż zaczną pachnieć. Dodać kawałki kurczaka następnie posolić i dodać pomidory. Smażyć, aż kurczak zacznie skwierczeć. Dodać 2 łyżki wody. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i dusić około 30 min mieszając całość od czasu do czasu. Wyłączyć kiedy kurczak będzie dobrze ugotowany i większość sosu wyparuje.Drugi krok: przygotowanie currySkładniki:2 łyż oliwy z oliwek1 łyżka kurkumy1 łyżka gram masali1 łyżeczka chili500 ml sosu curry2 łyżeczki posiekanej kolendry.Przygotowanie:podgrzać olej w dużym wysokim naczyniu, dodać kurkumę, gram masalę i chili. Mieszać wszystko, aż zacznie się unosić aromat przypraw. Dodać kurczaka wraz z sosem, który został w garnku. Kiedy zacznie skwierczeć, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić około 10 min, aby kurczak przeszedł aromatem przypraw. Następnie dodać curry sos i dusić jeszcze kilka minut. Na koniec przełożyć wszystko do miseczki i serwować z posypaną na wszystko pokrojoną kolendrą