Za oknem tak wiosennie, że nie mogłam sie oprzeć aby zrobić moje ukochane jajka w sosie koperkowym. Podaję je często z jarzynką z marchewki lub buraczkami i duszonymi ziemniakami oczywiście.składnikijajka na twardoszklanka bulionu warzywnegoszklanka wodypęczek posiekanego koperku3 łyżki mąki100 ml słodkiej śmietanki 18 %sólłyżeczka cukrułyżeczka soku z cytrynyPrzygotowanieGotujemy sobie odpowiednią ilość jaj na twardo, obieramy. zagotowujemy wodę i bulion - zmniejszamy ogien.. W szklance ze śmietaną nalezy rozpuścić mąkę, tak żeby nie było grudek, delikatnie wlewać do wywaru cały czas mieszając. Teraz dodajemy koperek, mieszamy, czas na sól, cytrynę i cukier, smakujemy, żeby zespolić smaki.Dodajemy jajka w całości.Podajemy jak na załączonym obrazku.Bona Apetita!