ßßß
Cookit - przepis na BISZKOPT
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
BISZKOPT
Składniki
Biszkopty
Mąka ziemniaczana
Mąka
Proszek do pieczenia
Cukier
Kakao
Śmietana kremówka
Ser mascarpone
Cytryna
Zapach migdałowy
Wiórki kokosowe
Wykonanie
Chodź cukiernictwo to nie jest moja najmocniejsza strona nie odpuszczam :) Stąd
czekoladowy
biszkopt
, przekładany kremem obłędnie
śmietankowym
z
serem mascarpone
. Idealnie lekki i wilgotny spróbuj koniecznie :)Potrzebujemy:
BISZKOPT
5 jajszklanka
mąki ziemniaczanej
1,5 łyżki
mąki
tortowej2 łyżeczki
proszku do pieczenia
pół szklanki
cukru
3 łyżki gorzkiego
kakao
KREM400 ml słodkiej
śmietanki 30%
jeden
ser mascarpone
skórka starej
cytryny
olejek migdałowy
wiórki kokosowe
Biszkopt
:
Białka
ubijamy na sztywno, dodajemy
żółtka
z
cukrem
i ucieramy. Dodajemy przesianą
mąkę
, proszek,
kakao
. Pieczemy max25 minut 180'C. Ostygnięty
biszkopt
, przecinamy wzdłuż, ja przekroiłam dodatkowo na pół. Wyszły mi 4 plastry ciasta. Każdy kawałek namoczyłam
olejkiem migdałowym
rozrobionym z ciepłą
wodą
.
Biszkopt
przełożyłam kremem z ubitej
śmietany
,
serka mascarpone
i łyżką startej
skórki z cytryny
, która ożywi swoją kwaskowością całe ciasto. Do lodówki na 2 godzinki i możemy się zajadać :) Zaproponuj przekładańca rodzinie :)
Źródło:
http://ugotuj-z-marta.blogspot.com/2015/06/przekadaniec.html
Przepisy powiązane
Biszkopt kakaowy - przepis
Wykwintne ciasto dla szachistów- szachownica.
Biszkopt kakaowy - przepis
Wykwintne ciasto dla szachistów- szachownica.
Wykwintne ciasto dla szachistów- szachownica.
Składniki powiązane (0)