Potrzebujemy:8 plastrów karkówki2 cebule2 ząbki czosnkuPrzyprawy:papryka czerwona słodkapapryka czerwona ostramajeraneksólpieprztymianekRADA!JEŚLI CHCESZ ŻEBY MIĘSO BYŁO SZYBKO KRUCHE ZAMARYNUJ JE DZIEŃ WCZEŚNIEJ PRZYPRAWAMI, CEBULĄ I CZOSNKIEM :)WARTO RÓWNIEŻ JE TROCHĘ ROZBIĆ.Zamarynowaną karkówkę kładziemy na rozgrzaną patelnie polaną odrobinką oleju.Smażymy porządnie z jednej i drugiej strony, na mocno brązowy kolor żeby wyszedł nam piękny ciemny sosik. Nie przejmuj się, że jest mocno podpieczone mięso o to chodzi byle by nie było spalone :) Na to wrzucamy warzywka i zalewamy wodą, prużymy pod przykryciem ok 30-40 minut.Ja podałam do mięsasałatę w śmietanie i buraczki bez ziemniaczków.Jeśli chodzi o sałatę to rozrabiamy ją, dodajemy trochę cukru, soli, pieprzu i odrobinkę octu. Dajemy 5 minut żeby się zmorzyła sałata i dodajemy śmietanę kwaśną 18% i to wszystko Kochane, smaczny rodzinny obiad gotowy w około 50 minut z resztą większość się robi sama :)