Wykonanie

Zrób ciasto, zrób ciasto... No to zrobiłam. Podstawy z przepisu inspirowałam się od Pyzy, aczkolwiek zrobiłam zupełnie inne ciasto. Piekłam je dwa
razy, zdjęcia są z obu ciast.Składniki: na ciasto:-3
jajka-3/4 szklanki
cukru-1,5 szklanki
mąki tortowej-1 łyżeczka
proszku do pieczenia-4 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej (proszku)-0,5 szklanki
oleju- ok 4-5 łyżek
syropu waniliowego-100 mlprzegotowanej
woda-1/2 małej
cytryny-
owoce do przełozenia na krem:-150 gr
jogurtu lub
serka waniliowego-200 ml
mleka-opakowanie kremu
jogurtowego do zrobieniaPrzygotowanie:W osobnej misce miksujemy
jajka z
cukrem do momentu uzyskania puszystej masy. Następnie zmniejszamy obroty i stopniowo dodajemy
mąkę z dodatkami, a na sam koniec wlewamy
olej i
syrop.Ciasto pieczemy w 160 stopniach około 35-45 minut(miałam formę 24 cm). Piekłam je już dwa
razy i za każdym razem czas był inny.Ciasto studzimy i kroimy na pół.Przygotowujemy masę. Ja użyłam gotowej mieszanki do przygotowania kremu. Miksujemy ze sobą 150 gr
jogurtu i 200 ml
mleka. Stopniowo dodajemy proszek.Przygotowujemy nasączenie, pół małej
cytryny wysikamy do przegotowanej
wody. Tym nasączamy jedną część ciasta, układamy na to połowę masy i
owoce, ja użyłam
ananasa.

Następnie nakładamy drugą część ciasta i nasączamy. Na to kładziemy resztę masy.Smacznego:)

