ßßß
Ciasto2 szklanki mąki tortowej½ szklanki cukru100 gram margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia1 jajko1 żółtkoMasa serowa1 kg twarogu mielonego4 żółtka2 jajka1 szklanka cukru2 budynie waniliowe2 i ½ szklanki mleka 2%½ szklanki oliwyDo pianki:6 białek (W trakcie przygotowywania zostaną białka, które należy przelać do miski i wstawić do lodówki – przydadzą się później do pianki)płatki migdałowe¾ szklanki cukru pudruZe składników na ciasto zagnieść ciasto kruche, rozwałkować na około 1 centymetr i ułożyć w blaszce o wymiarach około 25x35 cm. Podpiec około 15 minut w temp 180 stopni. Wyjąc z piekarnika, ostudzić.Żółtka, jajka utrzeć z cukrem mikserem, dodać ser i oliwę i wymieszać mikserem na gładką masę. Następnie budyń wymieszać w zimnym mleku, dodać do masy serowej i wymieszać mikserem. nie bójcie się, że masa będzie bardzo rzadka. Na pewno się upiecze!Masę serową wylać na podpieczony spód ciasta, wstawić do piekarnika o temperaturze 180 stopni i piec około 1 godziny. Potem z zimnych białek i cukru pudru ubijamy pianę i wylewamy ją na ciepły sernik, posypujemy płatkami migdałowymi i pieczemy kolejne 15-20 minut w temp.180 stopni.