Mój Synek się zachwycał.. Ja wcinałam z sosem czosnkowym. Wyszły na prawdę wspaniałe. Poniższy przepis najbardziej nam spasował, idealne połączenie cukinii, mąki, jajek i ziół. Polecam:)składniki:1 średnia cukinia1 szklanka mąki kukurydzianej3 jajka1/2 pęczka koperku1/2 pęczka pietruszki4 łyżki tartego żółtego serasól, pieprzCukinię dokładnie umyć i zetrzeć na dużych oczkach. Zasypać solą i odłożyć na druszlak na 20minut. Po upływie tego czasu dokładnie ją odsączyć i ponowić proces na dodatkowe 10min. Odsączyć.Odciśniętą cukinię wymieszać z roztrzepanymi jajkami, mąką, serem i przyprawami. Na koniec dodać posiekane zioła. Jeśli masa przy formowaniu placuszków będzie się rozpadała można dodać mąkę.Smażyć na złoty kolor po kilka minut z każdej strony, odsączyć tłuszcz na ręczniku papierowym i podawać z sosem czosnkowym.Sos czosnkowy:5 łyżek jogurtu naturalnego4 łyżki majonezu2 ząbki czosnkusól, pieprzpół natkikoperekuPo wymieszaniu składników odstawić na 2 godziny do lodówki żeby składniki się przegryzły.