Składniki:1 kg pałeczek z kurczaka5 marchewek2 pietruszkipół selera1 podpalona cebulkagłówka czosnku2 kostki rosołowe (jedna drobiowa, druga wołowa)2 łyżki przyprawy typu Kuchareksól, pieprz2 opakowanie żelatynynatka pietruszkipuszka groszkuMięso i warzywa zalać zimną wodą, dodać przyprawy, kostki rosołowe i ugotować do miękkości warzyw i mięsa (czosnek można pokroić w plasterki). Wywar musi być intensywny. Gdy mięso będzie miękkie rozdrobnić na drobne kawałki. Marchewkę wyjąć i pokroić w cieniutkie plasterki. Rosół odcedzić (musi być czysty).Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wody. Dobrze wymieszać aby napęczniała.Napęczniałą żelatynę dodać do gorącego rosołu i mieszać do rozpuszczenia. Nie gotować!!W międzyczasie przygotować pojemniczki na galaretę. Na spód kładziemy plastry marchewki, natkę pietruszki, rozdrobnione mięso, groszek. Pojemniczek zapełniamy do połowy. Zalać wywarem.Odstawić do lodówki aż stężeje.Do galarety można dodać również ugotowane jajko.