ßßß
SKŁADNIKI:300 g kaszy kuskus3 szklanki bulionu1 opakowanie warzyw na patelnię5 kiełbasek1 puszka pomidorów1 cebula2 ząbki czosnku1 pęczek pietruszki lub lubczyku1 łyżeczka curryszczypta ostrej paprykisól, pieprzolej do smażeniaWYKONANIE:Kaszę kuskus zalewamy gorącym bulionem (o 1 cm więcej niż poziom kaszy). Mieszamy, a jeśli kuskus po chwili jest dalej twardy dolewamy jeszcze bulionu. Mieszamy i odstawiamy. Kiedy trochę przestygnie dodajemy do niego posiekaną pietruszkę lub lubczyk.W garnku podsmażamy cebulę razem z czosnkiem i kiełbaskami. Po chwili dodajemy warzywa i smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy puszkę pomidorów i doprawiamy do smaku curry, solą i ostrą papryką. Gotujemy chwilę. Ale nie za długo, żeby warzywa się nie rozgotowały. Jeśli sos będzie wydawał się mało pomidorowy można dodać przecieru pomidorowego:)












