Wykonanie
Dzisiaj na śniadanie postanowiłam odpuścić owsiankę i przygotować kanapki z pozostałości po wczorajszej uczcie. Wykorzystałam
pastę jajeczną z
avocado,
szpinak oraz warzywa. Oczywiście na moim talerzy znalazła się też mieszanka
sałat, która kolejny raz nadał mu wiosenny charakter:) Kolorowe, zdrowe i pyszne!

Składniki:- 3
jajka- 1
avocad o-
sól-
pieprz- 2 łyżeczki
musztardy- 4 łyżki
kukurydzy-
szczypiorekWykonanie:Blenderujemy obrane
avocado wraz ze
szczypiorkiem, dodajemy
sól i
pieprz. Siekamy
jajka i łączymy z owcem. Na tym kończył się przepis, który znalazłam, gdzieś w gąszczu
sieci. jednak po zmieszaniu jedynie tych składników pasta nie miała żadnego smaku, dlatego postanowiłyśmy dodać
musztardę i
kukurydzę oraz odrobinę
papryki chilli. Połączenie tych produktów dało idealny efekt!

Dzisiaj pasty starczyło mi jedynie na jedną kanapkę. To chyba może świadczyć o jej smaku ;) Reszta kanapek powstała ze standardowego wyposażenia każdej lodówki-
pomidora,
ogórka i
papryki i
sera.

