Dzisiejsze przedpołudnie upłynęło u nas w mieszkaniu w kolorach żółtych i zielonych. Królowały jajka pod różną postacią, a także sok ze świeżych owoców. Zasiadłyśmy do stołu głodne i mega zadowolone z efektów naszej rannej pracy.Na stole pojawiły się pasty jajeczne z avocado oraz suszonych pomidorów, szpinak duszony z fetą oraz faszerowane jajka. Domowy sos musztardowo-chrzanowy i masłoczosnkowe uzupełniały kompozycję smaków. Istne poranne szaleństwo :) A zaczęło się całkiem niewinnie.Śródziemnomorska pasta jajeczna:Składniki:- 3 jajka- pół słoiczka pomidorów suszonych- świeża bazylia- 4 łyżki jogurtu naturalnego- 2 łyżki majonezu- sól- pieprzWykonanie:Ugotowane na twardo (ok. 5 min od momentu wrzenia wody) i posiekane drobno jajka wystarczy zmieszać z pokrojonymi w kostkę pomidorami, wlać odrobinę oliwy ze słoiczka oraz przyprawić solą i pieprzem. Aby konsystencja pasty była jednolita trzeba dodać sos, zrobiony z 2 łyżek majonezu i 4 łyżek jogurtu naturalnego wymieszanych z posiekaną świeżą bazyliąPasta okazała się bajecznie pyszna, śródziemnomorski smak pomidorów i bazylii na jeszcze gorących tostach to idealne połączenie:)