ßßß Cookit - przepis na Kostka rybna ze szpinakiem w cieście francuskim

Kostka rybna ze szpinakiem w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

W kazdym markecie można kupić takie "gotowe danie". W sumie jeśli miałabym jakieś kupić to właśnie to.
Tym razem spróbowałam sama je zrobić
SKŁADNIKI:
6 szt. zamrożonych kostek z mintaja
opakowanie szpinaku
opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, lubczyk, bazylia, suszone pomidory, oliwa
Na początek trzeba przygotować szpinak. Na rozgrzanej oliwie delikatnie podsmażyć czosnek. Dodać szpinak i pozostałe przyprawy. Zredukować całkowicie " wodę". Dodać jajko i wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków. Podwójne posolone kostki rybne ułożyć na cieście francuskim a na nich rozłożyć szpinak. Pozostałymi kawałkami ciasta przykryć rybę ze szpinakiem i pozaklejać wzdłuż i na rogach. Ponakrawać wierzch ciasta w trzech miejscach.
Piec w piekarniku nastawionym na 200-220 stopni ok 30 minut.
Trochę martwiłam się czy 2 kostki rybne dojdą, rozmrożą się itp. Ale po około 20 minutach było widać wyciekającą z nich wodę, która z czasem wyparowała. Udało się. Pod koniec pieczenia na około 5 minut należy włączyć termoobieg by ciasto się pięknie zarumieniło.
Smacznego!!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/12/kostka-rybna-ze-szpinakiem-w-ciescie.html