Wykonanie
W kazdym markecie można kupić takie "gotowe danie". W
sumie jeśli miałabym jakieś kupić to właśnie to.Tym razem spróbowałam sama je zrobić

SKŁADNIKI:6 szt. zamrożonych kostek z
mintajaopakowanie
szpinakuopakowanie
ciasta francuskiego1
jajko3 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
lubczyk,
bazylia,
suszone pomidory,
oliwa
Na początek trzeba przygotować
szpinak. Na rozgrzanej
oliwie delikatnie podsmażyć
czosnek. Dodać
szpinak i pozostałe
przyprawy. Zredukować całkowicie "
wodę". Dodać
jajko i wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na 6 kawałków. Podwójne posolone kostki
rybne ułożyć na cieście francuskim a na nich rozłożyć
szpinak. Pozostałymi kawałkami ciasta przykryć
rybę ze
szpinakiem i pozaklejać wzdłuż i na rogach. Ponakrawać wierzch ciasta w
trzech miejscach.

Piec w piekarniku nastawionym na 200-220 stopni ok 30 minut.Trochę martwiłam się czy 2 kostki
rybne dojdą, rozmrożą się itp. Ale po około 20 minutach było widać wyciekającą z nich
wodę, która z czasem wyparowała. Udało się. Pod koniec pieczenia na około 5 minut należy włączyć termoobieg by ciasto się pięknie zarumieniło.

Smacznego!!!