ßßß Cookit - przepis na Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem

Tarta ze szparagami i wędzonym boczkiem

nazwa

Wykonanie

Szybka i łatwa tarta w klimacie wiosennego menu
SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 pęczek białych szparagów
200g wędzonego boczku
200g białego sera
3-4 młode ziemniaki
sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk
Boczek kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni, aż do wytopienia tłuszczu. Szparagom odcinamy zdrewniałe końce, obieramy i gotujemy na przez około 10 minut. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .
Gdy już ostygną utłuc wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć do prostokątnej formy.
Na tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi. P Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.
Smacznego!!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/05/tarta-ze-szparagami-i-wedzonym-boczkiem.html