Szybka i łatwa tarta w klimacie wiosennego menuSKŁADNIKI:1 opakowanie ciasta francuskiego1 pęczek białych szparagów200g wędzonego boczku200g białego sera3-4 młodeziemniakisól, pieprz, ostra papryka, lubczykBoczek kroimy na cienkie paseczki i podsmażamy na suchej patelni, aż do wytopienia tłuszczu. Szparagom odcinamy zdrewniałe końce, obieramy i gotujemy na przez około 10 minut. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie .Gdy już ostygną utłuc wraz z serem, następnie dodajemy uprażony boczek. Całość mieszamy doprawiając solą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie ułożyć do prostokątnej formy.Na tak przygotowany spód wlać farsz a następnie ułożyć szparagi. P Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200°C (z termoobiegiem) i pieczemy 25-30 minut.Smacznego!!!