ßßß Cookit - przepis na Smażony pstrąg w panierce serowej

Smażony pstrąg w panierce serowej

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
2 pstrągi
ser żółty
jajko
łyżka mąki
koperek zielony
cytryna
czosnek
sałata
grillowany hallummi
pomidor
czarne oliwki
ulubiony dresing
Rybne posolić, popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i mocno natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, w środku umieścić gałązkę koperku. Odłożyć pod przykryciem na około 10 minut. Roztrzep widelcem jajka. Kostki otaczaj w mące, następnie zanurzaj w roztrzepanych jajkach i dokładnie obtaczaj w startym serze. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Przygotować dressing mieszając wszystkie składniki w miseczce. Ser usmażyć na grillu uprzednio maczając ser w oliwie (ser smażymy na umiarkowanym ogniu przez około 3 minuty z każdej strony, aż będzie chrupiący i złoty).
Na talerzach ułożyć sałatę, pomidorki,oliwki, plasterki sera i polać dressingiem doprawić solą i pieprzem.
Smacznego !!!
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2014/02/smazony-pstrag-w-panierce-serowej-i.html