Wykonanie
Po raz kolejny przedstawię przepis z mojego rodzinnego domu:D Cały rok czekam na to danie..

SKŁADNIKI:2
młode kapusty0,5kg
mięsa mielonego1
cebula1-2
marchewkimały
przecier pomidorowy2 łyżki
śmietanysól,(moja mama używa
Vegety, i akurat tutaj można zastosować :D),
pieprz,
olejkilka
młodych ziemniakówświeży
koperek
Kapustę opłukać zimna
wodą, przekroić na pół i wsadzić do garnka i sparzyć wrzątkiem wraz z obrana
marchewką. Po 10 minutach odcisnąć
wodę i poszatkować a następnie posypać
solą (lub
Vegetą)i odstawić na około pół godziny, aby się przeżarła. W rondlu rozgrzać
olej, następnie zeszklić na nim
cebulkę a następnie
mięso i
przecier pomidorowy. Po odpowiednim podsmażeniu wkładać stopniowo poszatkowane warzywa i mieszać. Od czasu do czasu podlewać niewielka ilością
wody. Przykryć i na małym ogniu dusić do miękkości (około 20 minut).

Na koniec dodać
śmietanę i zagotować (czyli na full gaz i wyłączyć). Spróbować jeszcze raz, w razie czego doprawić.Podawać z młodymi ziemniaczkami posypanymi świeżym posiekanym
koperkiem.


Smacznego !!!