Wykonanie
Przez ostatnie 3 dni jedliśmy zielone zupy, dlatego postanowiłam zrobić coś naprawdę
mięsno-męskiego!Tym razem coś prostego ale robiącego niesamowity wrażenie i efekt:DWieprzowo- wołowy Burger podany z krążkami cebulowymi

SKŁADNIKI:1 opakowanie
mięsa mielonego wieprzowego z
łopatki1 opakowanie
mięsa mielonego wieprzowego1 duża
cebula1
kajzerka2 ząbki
czosnku2
jajkasól,
pieprz, 1
papryczka chilli6
bułek burgerowych2
pomidorysałata lodowacebulasos czosnkowyketchup
Pokroić
cebulę i
czosnek,
papryczkę chilli w drobną kosteczkę.
Kajzerkę wymoczyć w wodzie, odsączyć.

Do dużego garnka włożyć oba
mięsa mielone,
cebulę,
czosnek, odsączoną
bułkę oraz 2
jajka. Doprawić
solą,
pieprzem i jeśli ktoś lubi
papryczką chilli(my lubimy).
Mięso smażyć na grillu elektrycznym do zarumienienia.

W tym czasie można pokroić
pomidory i
cebulę na plasterki oraz umyć
sałatę lodową.W rozgrzewającym się piekarniku umieścić na 2-3 minuty przekrojone
bułki burgerowe.Spód
bułki wysmarować
sosem czosnkowym, nałożyć kotleta,
sałatę,
pomidora i
cebulę. Całość przykryć górą
bułki.

Gotowe krążki
cebulowe, rozłożyć równomiernie na blasze. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku prze ok 15 min.

Całość podawać razem z dodatkowymi sosami np.
ketchupem,
sosem czosnkowym,
piri-
piri.Najlepiej podawać z
piwkiem :P


Niesamowite jak takie danie cieszy mężczyzn :D

Bon appetit!!!