Wykonanie
Tak wiem, tytuł posta brzmi nieco dziwnie... Kotlety z owocami? Na dodatek sojowe? Lubię eksperymentować i poznawać nowe smaki, więc skusiłam się na ten przepis, który znalazłam na opakowaniu
sojowych kotletów. Zupełnie brakowało mi pomysłu co przygotować na obiad, a że dziś wypada Wielki Piątek i tu gdzie mieszkam większość sklepów jest zamknięta pozostało mi wykorzystać to co znajdzie się w kuchni. I znalazłam opakowanie kotletów
sojowych, które na początku chciałam podać z
ryżem i mizerią, ale na odwrocie był ciekawy przepis, a że
owoców u mnie w domu pod dostatkiem to zabrałam się do roboty.

Składniki:- paczka 100 g kotletów
sojowych- 2
jabłka- 2
banany- kilka plastrów
ananasa (użyłam świeżego jak zawsze)-
przyprawa curry-
sól,
pieprz-
masło do smażenia-
jajko i
bułka tarta do panierowania-
ryż1. Kotlety gotujemy według przepisu na opakowaniu. Oprószamy
solą,
pieprzem i
curry. Panierujemy w
jajku i
bułce tartej. Smażymy.2.
Ananasa i
jabłko kroimy w kostkę a
banany w plastry, smażymy na
maśle, przykrywamy pokrywką i dusimy przez chwilę,
owoce mają być wciąż chrupkie, tylko delikatnie usmażone. Doprawiamy odrobiną
curry i
solą. Ja dodałam również szczyptę
chili.Nakładamy na talerze kotlety i
owoce.Podajemy z ugotowanym
ryżem lub
kaszą jaglaną.