Wykonanie

Dzisiaj przedstawiam małe, urocze tartaletki z
serkiem,
łososiem i
kawiorem.

ciasto kruche:200g
mąki100g
masła3 łyżki
wodyszczypta
soliCiasto zagnieść w kulkę, przełożyć w torebkę foliową i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wyjąc, rozwałkować na grubość około 2-3 mm i przełożyć do foremek. Ja piekłam wyjątkowo w formie na muffiny i wyszło 20 sztuk. Piec około 10-15 minut w 180 stopniach aż będą złote.

nadzienie:
serek typu włoskiegoświeże
zioła:
bazylia,
tymianek,
melisasól,
pieprzwędzony łosośczarny drobny
kawiorplasterki
cytrynySerek wymieszać z posiekanymi
ziołami i
solą, przełożyć do upieczonych tartaletek, udekorować kawałkami
łososia i
kawiorem, dodać
cytrynkę.