ßßß
Cookit - przepis na Moja Kuchnia: cevapcici
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Moja Kuchnia: cevapcici
Składniki
Ostrygi
Musztarda
Czosnek askaloński
Czerwona cebula
Czosnek
Pieprz
Zioła
Papryka ostra
Majeranek
Zioła prowansalskie
Sól
Wykonanie
Z nowym rokiem nowe wspólne gotowanie. Tym razem temat podała
Kasia
. Wspólnie gotowały: Ja,
Kasia
, i Iza .Cevapcici500g
mielonego mięsa
wołowego (ja dałam wołowo-wieprzowe)3 łyżki
ostrego
ajwaru1 łyżka ostrej
musztardy
1
szalotka
1
czerwona cebula
3 ząbki
czosnku
1 łyżka
pieprzu
ziołowego
1 łyżka
ostrej papryki
1 łyżka
majeranku
1 łyżka
ziół prowansalskich
0,5 łyżeczki
soli
Cebulę
drobniutko posiekać,
czosnek
przecisnąć przez praskę. W misce wyrobić
mięso
ze wszystkimi dodatkami. Odstawić na kilka godzin żeby smaki się przegryzły. Uformować podłużne kotleciki ok 10 cm długości. Smażyć na patelni grillowej do zrumienienia no i żeby nie były surowe.Podałam z
sałatką
z
pomidora
, zielonego
ogórka
,
czerwonej cebuli
i
fety
oraz z
sosem czosnkowo
-
ziołowym
i ajwarem w łyżeczkach.
Źródło:
http://mamabartka.blogspot.com/2012/01/cevapcici.html
Przepisy powiązane
Żeberka pieczeniowe.
Rolada z boczku z ziołami
Boczkowy smalec z cebulką i czosnkiem
Karczek pieczony w musztardzie francuskiej na kanapki
ROLADA BOCZKOWA
Składniki powiązane (0)