Wykonanie
            Dawno nie było muszelek. W przedświątecznym zabieganiu i wiecznym niedoczasie to idealne rozwiązanie na obiad.muszle
pierś kurczakapuszka 
pomidorów krojonych3 łyżki 
śmietany 12%garść czarnych 
oliwekząbek 
czosnkuświeża 
bazyliakulka 
mozzarellisól, 
pieprzoliwa
Pierś kurczaka posolić, usmażyć lub zgrillować. Kiedy lekko przestygnie porwać wzdłuż włókien. W rondelku rozgrzać łyżkę 
oliwy, wrzucić przeciśnięty przez praskę 
czosnek, dodać 
pomidory, 
śmietanę i chwilę razem podgrzewać. Kiedy lekko sos się zredukuje dodać pokrojone 
oliwki i 
bazylię, a na koniec wymieszać z 
kurczakiem i dodać porwaną na kawałki 
mozzarellę. Muszle ugotować w osolonej wodzie na półtwardo - ok 8 minut. Nałożyć farsz do muszelek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.