Wykonanie
Skladniki Na
Biszkopt:1/5 kostki
margaryny do pieczenia (50g)2/3 szkl.
maki (120g)1/3 szlk.
cukru (80g)2
jaja1/2 lyzeczki pr.do pieczeniaSkladniki Na Mase Serowa:700g
bialego sera (3-krotnie zmielonego)1 op.
zelatyny (20g)1/3 szkl.
mleka3jajka2/3 szkl.
cukru (160g)1/2 kostki
margaryny do pieczenia (125g)2galaretki zielone (rozpuscic w 2 szkl.
wody)1
galaretka czerwona (rozpuscic w 1 szkl.
wody)1
galaretka pomaranczowa (rozpuscic w 2 szkl.
wody)
galaretki oczywiscie moga byc innego koloruLatem zamiast
galaretki mozna dodac
owoceGalaretki rozpuscic w podanej ilosci
wody.odlac 1/3
galaretki zielonej (bedzie na wierzch).Przelac do plaskiej miseczki (zeby bylo mozna pokroic w kostke) wstawic do lodowki zeby steznialy.Do duzej miski wbic
jajka,wsypac
cukier i dokladnie wymiksowac.dodac pr.do pieczenia,
make,dodac skrojona w mniejsza kostke
margaryne.i dokladnie wymiksowac.Tortownice wysmarowac tluszczem obsypac
maka i przelac ciasto do tortownicy.Piec 20 min w nagrzanym piekarniku do 180C.
Zelatyne rozpuscic w zimnym
mleku i odstawic aby napeczniala.
Jajka zmiksowac z
cukrem az zbieleja,dodac partiami
ser ciagle miksowac,dodac
margaryne ciagle miksujac.Ciasto wyciagnac z piekarnika i odstawic zeby ostyglo.
Galaretke skroic w kostke ale nie za mala. Napeczniala
zelatyne zalac 1/3 szkl.goracej
wody wymieszac zeby nie bylo grudek,troche masy serowej dodac do
zelatyny ( zeby wyrownac temp.) wymieszac i wlac do masy serowej i wymiksowac.
Polowe masy serowej wylozyc na ciasto,ulozyc kostki
galaretki (pomieszac kolory) i zalac reszta masy serowej.wlozyc do lodowki zeby stezalo.na koncu polac zimna
galaretka i wstawic na kilka godzin do lodowki.
Zycze smacznego