ßßß
Składniki:filet dorszaryż pełnoziarnistykilka rzodkiewek, szczypiorek, 2 łyżki jogurty naturalnegosól, pieprz, pietruszka, majeranek, sos sojowyłyżeczka płatków owsianychłyżeczka sezamuPrzygotowanie:ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniudorsza myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i układamy na folii aluminiowej, przyprawiamy i polewamy sosem sojowym (nie trzeba już używać soli)wkładamy do piekarnika na dosłownie 20-30 minut, temperatura 180 stopnirzodkiewki kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, solimy i pieprzymy i dodajemy jogurt naturalny, mieszamy w tzw. międzyczasie prażymy sezam i płatki owsiane na suchej patelniwszystkie gotowe składniki układamy na talerzu, rybę posypujemy sezamem i płatkami owsianymi i zaczynamy jeść :)Danie bardzo proste, szybkie, niemalże samo się robi, bo w sumie najwięcej pracy jest z pokrojeniem rzodkiewek i szczypiorku. Polecam każdemu.Smacznego!