Wykonanie
Już wcześniej zapowiadany TUTAJ, kolejny
rybny obiad prezentował się tak:

Składniki:
filet dorszaryż pełnoziarnistykilka
rzodkiewek,
szczypiorek, 2 łyżki
jogurty naturalnegosól,
pieprz,
pietruszka,
majeranek,
sos sojowyłyżeczka
płatków owsianychłyżeczka
sezamuPrzygotowanie:
ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu
dorsza myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki i układamy na folii aluminiowej, przyprawiamy i polewamy
sosem sojowym (nie trzeba już używać
soli)wkładamy do piekarnika na dosłownie 20-30 minut, temperatura 180 stopni
rzodkiewki kroimy w kostkę, dodajemy drobno posiekany
szczypiorek, solimy i
pieprzymy i dodajemy
jogurt naturalny, mieszamy w tzw. międzyczasie prażymy
sezam i
płatki owsiane na suchej patelniwszystkie gotowe składniki układamy na talerzu,
rybę posypujemy
sezamem i
płatkami owsianymi i zaczynamy jeść :)Danie bardzo proste, szybkie, niemalże samo się robi, bo w
sumie najwięcej pracy jest z pokrojeniem
rzodkiewek i
szczypiorku. Polecam każdemu.Smacznego!