SKŁADNIK:-1 polędwiczka-1 łyżka masła-1 kostka rosołowa-3 łyżki jogurtu naturalnegolub śmietany-1 łyżka mąki (do zagęszczenia sosu)-pieprz mielony-pojemniczek kurek-świeża pietruszka-pomidor- mikssałat-makaron włoski ze szpinakiem ma super smak i ładny apetyczny kształt listków (oczywiście może być inny)-krem balsamiczny jak lubicieWYKONANIE:Na patelni rozpuszczamy masło kładziemy polędwiczki obsmażamy z obu stron następnie zalewamy rozrobionym bulionem i dusimy.Po kilku minutach dodajemy kurki jak wszystko będzie miękkie rozrabiamy łyżeczkę mąki w zimnej wodzie i wlewamy wtedy sos będzie bardziej gęsty następnie wlewamy jogurt doprawiamy pieprzem i posypujemy pietruszkąpolędwiczki gotowe. Gotujemy makaron ,ugotowany układamy na talerzupolewamy go sosem od polędwiczek z kurkami obok kładziemy nasze polędwiczki pokrojony pomidor i mikssałat polewamy kremem balsamicznym i danie gotowe.