Wykonanie

składniki* 500 g
fileta z kurczaka* 1 słoik
marchewki marynowanej (lub 2
marchewki ugotowane i pokrojone w kostkę)* 1 puszka
kukurydzy konserwowej* 1 puszka
czerwonej fasolki konserwowej* 1 mały słoik
papryki konserwowej* 1/2 puszki
groszku konserwowego* 1/2 szklanki
majonezu* 4-5 łyżek
ostrego ketchupu*
sól,
pieprz,
pieprz cayenneSposób przygotowania
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać
przyprawę, dodać 2 łyżki
oleju, wymieszać i odstawić na ok. 2 godziny do lodówki.
Filet z kurczaka usmażyć, odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym i odstawić do wystudzenia.Do miski dodać odsączoną z zalewy
marchewkę,
kukurydzę i
groszek,
paprykę pokroić w kostkę, dodać do pozostałych warzyw, na koniec wystudzonego
fileta z kurczaka.
Majonez wymieszać z
ketchupem, dodać do miski z
sałatką i całość wymieszać, doprawić do smaku
solą,
pieprzem i
pieprzem cayenne.odstawić do lodówki do schłodzenia.

Beata ZEntuzjastka wszystkiego co azjatyckie, uwielbia ostre jedzenie. Wasabi jest już słabe ;) Fanka anime, Cloud 9 i lubi czasem w coś zagrać.