Ciepła kolacja?Nic prostszego! Tym bardziej, ze składniki tego przepisu można modyfikować do woli.Tylko od Was zależy czy zostaniecie przy "moim" smaku czy stworzycie własny.SKŁADNIKI:3 małe bagietki (wybierajcie jak najbardziej zaokrąglone)15 dkg szynki lub boczku (wersja z boczkiem jest dużo smaczniejsza)1 średnia cebula4 suszone pomidory5 jajek5 łyżek śmietanki 30%20 dkg ostrego sera żółtego (ementaler), startego na małych oczkachsólpieprzpapryka ostrapapryka słodkaświeża pietruszka (opcjonalnie)olej (ok 1 łyżka)WYKONANIE:1. Bagietki rozcinamy i delikatnie wyciągamy z nich środki (można je potem podsuszyć i zużyć na przykład do kotletów mielonych).2. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy do niej pokrojoną w kosteczkę wędlinę /boczek.3. Cebulę kroimy drobno i dodajemy do lekko podsmażonej już wędliny.4. Pomidory kroimy w kostkę i łączymy z szynką i cebulą.5. Jajka roztrzepujemy ze śmietanką i przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.Następnie do tej mieszanki dokładamy starty ser (zostawiamy trochę na posypanie bagietek) i podsmażone dodatki.6. Wydrążone połówki bagietek układamy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie, przy pomocy łyżki wypełniamy pieczywo masą jajeczną. Na koniec posypujemy resztką sera.Piec nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy bagietki przez 20 minut.Całośc podajemy z ulubionym ketchupem lub sosem czosnkowym.Smacznego!Pani M.